What about me?

Getriggerd door zowat alles in de wereld om me heen creëer ik speelse surrealistisch getinte collecties met rake boodschappen. 

 

Kleurrijke humor, ondeugd en uitbundigheid zijn mijn wapens om elk thema te fileren.


Meermaals uitgedaagd door het leven, ben ik allergisch voor “wat hoort”. Ik vaar mijn eigen koers, wars van wat als goed of prestigieus wordt beschouwd, en gun iedereen diezelfde vrijheid. 

 

Regels leg ik mezelf niet op. Edelmetaal, papier, objets trouvés of snaren, één medium volstaat niet om mijn verzinsels te verklappen. Elke collectie of stuk is als een Gesamtkunstwerk; waarin ik vaak beeld en woord verweef tot een zinnenprikkelende wereld waarin alles kan en mag.

fuck you bloemen-02_edited.png
aboutme_Tekengebied 1.jpg

My Story

Wat inspireert je? 

Alles rondom mij is inspiratie. Ik pik voortdurend elementen op die me op ideeën brengen. Dat kan gaan van hoe een hoopje afval op straat ligt en een toffe compositie vormt, maar even goed roept oud speelgoed uit de kringloop of een troostende songtekst ideeën op. Maar de grote lijnen zijn toch wel : muziek, tekst een beeld. Daar valt bij mij telkens alles naar te herleiden. Muziek kan me heel erg raken en zit verweven in alles wat ik doe. Ik ben heel erg gefocust op tekst en kan tot tranen toe ontroerd raken als ik zie of hoor met welke mooie woorden muzikanten en dichters emoties weten te verwoorden. Mooie woorden, zinnen of teksten maken me echt blij. Ze werken als mijn talismannen. Compagnons en route om me door droevige of andere momentjes te helpen. Dat is wat ik ook doe met mijn juwelen. Talismannen creëren. Tekst is hierin heel belangrijk, je zal op mijn juwelen altijd gravures terugvinden met rake woorden. De kracht van taal is iets dat me enorm fascineert.  

Heb je enkele lijnen die je met ons wil delen, die voor jou zo fungeren als talisman?  

Een van mijn favoriete nummers is absoluut ‘Hong Kong’ van Gorillaz.

De zin “You swallow me, I’m a pill on your tongue” doet me telkens weer nadenken.  

I’ve tried but I don’t fit, in this box you called a gift” is een lijn uit ‘The Box’ van Damien Rice, een songtekst die heel erg van toepassing is op verschillende delen uit mijn leven.

Muziek is een belangrijk deel van je leven, vertel…  

Iedereen kent me via mijn juwelen. Het is dan ook het eerste zichtbare parcours van mij ‘en plein public’. Maar wat velen niet weten is dat ik daarvoor leefde voor muziek. Vanaf mijn 4  jaar ging ik al op lessen, muziekschool, kunsthumaniora, conservatorium. Ik tourde al heel jong rond met orkesten over de wereld. Die muziek was mijn droom, maar in mijn eerste jaar conservatorium kwam er ruis op het verhaal. Mijn lichaam wilde niet meer mee. Tal van dokters zochten tevergeefs naar wat het probleem zou kunnen zijn. Uiteindelijk kwam hun radeloze verdict: “het zou wel tussen mijn twee oren zitten”.

Juwelen waren al die tijd mijn uitlaatklep. In zilver en met edelstenen kon ik met mijn broodnodige en herkenbare portie humor mijn realiteit vormgeven. Vele mensen leken zich hierin te herkennen.  Drie jaar geleden kwam aan dit horrorverhaal een einde. Een hartaanval zorgde voor een wedergeboorte.Het werd een prachtige tijd: na een reeks operaties werd ik wakker in een gezond lichaam. Ik had nog nooit eerder geweten hoe dat voelt. Alles was weer mogelijk.

Je zegt het zelf in je tagline : I PROMISE TO BE a lot on your plate.  

Er is vanalles: muziek, juwelen, illustraties, … je bent letterlijk een Gesamtkunstenaar. Maar je hebt ook lang geworseld met die 'veelheid'?

Klopt. We leven in een samenleving waarin alles duidelijk moet zijn. Waarin je één richting moet kiezen. Dat krijg ik steevast te horen.  En dan denk ik spontaan “Waarom?”.  

Zelf ben ik het meest geïnspireerd door artiesten die cross-over verschillende kunstvormen werken. Die een wereld scheppen. Kijk maar naar Stef Kamil Carlens.
Dat is niet enkel kleurrijke funky muziek. Met zijn beeldend werk nodigt hij ons uit om koffie te komen drinken in zijn kleurige wereld in Antwerpen tussen zijn kippen en groenten. Of Aarich Jespers, ook zo’n man van alle markten thuis. Naast zijn vele uiteenlopende muziekprojecten verbaast hij dan weer met concepten voor merken als Wouters & Hendrix en bedenkt hij de meest fantastische surrealistische werken. ‘Het vliegenconcert’ is mijn favoriet. 

 

Mijn platenrek is dan ook als een soort magische boekenkast waar ik uit kan kiezen. Ik kies in welke wereld ik graag even wil vertoeven en leg de passende plaat op de drager.
Niet enkel met muziek lukt dat, simpelweg de gedachte aan een werk en je kan al beginnen verdwalen. 

Om terug te komen op je eigen werk …  

Inderdaad. Lang heeft die invloed van buitenaf me toch doen twijfelen. Moet ik niet wat duidelijker zijn? Elke keer ik weer van iemand te horen kreeg “En wat doe jij nu precies allemaal?’, voelde ik bij mezelf een zuchtje op komen. Eén omdat ik het allemaal weer eens moest uitleggen, maar twee ook als een soort verwijt naar mezelf toe. “Ik ben een ongeleid projectiel.” Sinds ik de mensen gewoon kan aanspreken en vrede neem met “ik ben veel”, valt dat weg. Ik omarm nu die fluïditeit en mijn veelheid en sindsdien gaat het stukken beter met mij. Ik voel dat mensen getriggerd zijn om te luisteren, en maar al te graag in mijn wereld willen verdwalen. Dat vind ik zalig.  

Als je jezelf zou kunnen samenvatten in -of associëren met een kunstwerk.  Welk zou dit dan zijn?

Zonder twijfel ‘Règlement’ van Jérôme Touron

Het is een werk dat bestaat uit een reeks van meetinstrumenten, waarvan sommigen kloppen en anderen niet. Het werk bevat in totaal 117 zelfgemaakte stukjes meetlat van verschillende lengtes en materialen. Sommige meetinstrumenten deugen niet helemaal: het zijn merkwaardige latjes die niet bestaande afstanden lijken te moeten meten. Dat werk vat een beetje samen wie ik ben. 

 

Ondeugend en breken met regeltjes waaraan anderen zich lijken vast te klampen als “de grote waarheid”.  Onderliggend verwijst het werk voor mij ook naar de cijfermatigheid waar vele mensen zich aan vastklampen, en die ze gebruiken om grip te krijgen op de wereld.

pills-12.png
1_0e0L_6E3qwAGYXmyHYL76w.jpeg

In a few words
 

Idee. Altijd 1001 ideeën, de verhalen verteller, de stoute dromer.

Esthetiek. Mijn leven is beeld.

Vuile tong. Geen zeemzoete quotes. Ik vertel je wat we denken maar niet durven zeggen. Soms een beetje onbeleefd. Altijd ondeugend.

Compleet. Ik kan het niet laten elk concept 360° rond te denken.

fuck you bloemen-02_edited.png