top of page
Naamloos-18.png
_DSC5727.jpg

In a few words

IDEE.

Altijd 1001 ideeën, de verhalenverteller, de stoute dromer.

Mijn leven is beeld.

Geen zeemzoete quotes. Ik vertel je wat we denken maar niet durven zeggen. Soms een beetje onbeleefd. Altijd ondeugend.

Ik kan het niet laten elk concept 360°`rond te denken.

ABOUT ME

Getriggerd door zowat alles in de wereld om me heen creëer ik speelse surrealistisch getinte collecties met rake boodschappen.

Kleurrijke humor, ondeugd en uitbundigheid zijn mijn wapens om elk thema te fileren.

Meermaals uitgedaagd door het leven, ben ik allergisch voor "wat hoort". Ik vaar mijn eigen koers, wars van wat als goed of prestigieus wordt beschouwd, en gun iedereen diezelfde vrijheid.

Regels leg ik mezelf niet op. Edelmetaal, papier, objects trouvés of snaren, één medium volstaat niet om mijn verzinsels te verklappen. Elke collectie of stuk is als een Gesamtkunstwerk; waarin ik vaak beeld en woord verweef tot een zinnenprikkelende wereld waarin alles kan en mag.

Q&A

Waarom juwelen?

Talismannen, verklaar...

Jou persoonlijke talismannen?

Ik heb een harde tijd gekend. Juwelen waren daarin mijn uitlaatklep. In zilver & edelstenen kon ik met mijn broodnodige en herkenbare portie humor mijn realiteit vormgeven. De Happy Pills werden geboren en zijn tot op de dag van vandaag mijn harde kern.

Ik merkte hoe juwelen helend kunnen werken, hoe ze talismannen zijn.

Mijn juwelen zijn kleine compagnons en route. Ondeugende kleinnoden die gedurende dag stoute boodschappen in je oren fluisteren.

 

Door ze te dragen en ernaar te kijken kunnen ze je in één klap catapulteren naar een mooie herinnering of een plaats waar je op dat moment liever wil zijn. Ze herinneren je eraan dat je wereld groter is dan het plekje waarop je momenteel staat.

 

Tekst is hierin heel belangrijk. Zelf kan ik tot tranen toe ontroerd raken als ik zie of hoor met welke mooie woorden muzikanten en dichters emoties weten te verwoorden. De kracht van taal is iets dat me enorm fascineert.  

 

Een van mijn favoriete nummers is absoluut ‘Hong Kong’ van Gorillaz. De zin “You swallow me, I’m a pill on your tongue” doet me telkens weer nadenken.

VAT JEZELF SAMEN IN EEN KUNSTWERK

Dan kies ik ​zonder twijfel voor het werk ‘Règlement’ van Jérôme Touron. 

Het is een werk dat bestaat uit een reeks van meetinstrumenten, waarvan sommigen kloppen en anderen niet. Het werk bevat in totaal 117 zelfgemaakte stukjes meetlat van verschillende lengtes en materialen. Sommige meetinstrumenten deugen niet helemaal: het zijn merkwaardige latjes die niet bestaande afstanden lijken te moeten meten.

Dat werk vat een beetje samen wie ik ben. 

 

Ondeugend en breken met regeltjes waaraan anderen zich lijken vast te klampen als

“de grote waarheid”. Onderliggend verwijst het werk voor mij ook naar de cijfermatigheid waar vele mensen zich aan vastklampen, en die ze gebruiken om grip te krijgen op de wereld.

Jane-03.png
bottom of page